3 tips om van een drugsverslaving af te komen

Een drugsverslaving is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door het dwangmatig zoeken naar genotsmiddelen en gebruik voort te zetten ondanks schadelijke gezondheidsgevolgen en langdurige veranderingen in de hersenen. Als je worstelt met een verslaving, dan kunnen deze tips je helpen om te herstellen naar gezonde gewoonten en risicovolle situaties te vermijden.

Bevind jezelf in de juiste kringen

Hoe kom je van een verslaving af? Hoewel je grotendeels verantwoordelijk bent voor je eigen stappen naar genezing, betekent dat niet dat anderen je niet kunnen helpen. Het is daarom belangrijk om jezelf te omringen met ondersteunende mensen die je kunt vertrouwen. Dit kunnen goede vrienden, familie of hulpverleners zijn die zich specialiseren in het verbreken van ongezonde gewoontes.

Eet goed en ga sporten

Wanneer je te maken hebt met een verslaving en wilt genezen, dan is het belangrijk dat je goed let op je gezondheid. Door extra aandacht te besteden aan je fysieke en mentale welgesteldheid, zorg je ervoor dat je op een natuurlijke manier werkt aan het verbeteren van je humeur. Genotsmiddelen zoals MDMA of het effect van 3MMC worden vaak ervaren als euforisch. Daarnaast krijgen mensen een versterkt gevoel van empathie en hebben ze meer energie. Hoewel deze soorten drugs vaak beginnen als recreatief gebruik, zijn ze tegelijkertijd zeer verslavend.

Door je hersenen te voeden met gezonde gewoontes, zal je merken dat je kan werken aan een natuurlijke high en voortbeweegt met meer bewustzijn en doelbewustheid. Probeer daarom een trainingsroutine te creëren en een goed dieet op te stellen, zodat je ervoor zorgt dat je meer structuur in je dagen hebt en er minder kans is op terugval. 

Doe vrijwilligerswerk

Het nuttigen van genotsmiddelen komt vaak voor uit doelloosheid en een waardeloos gevoel. Door een goed doel te vinden en je focus te verleggen op het ondersteunen van anderen, zal je merken dat jij jezelf ook beter zal gaan voelen. Vrijwilligerswerk helpt immers om gezonde verbindingen en vriendschappen op te bouwen. Het laat je goed voelen over de bijdrage die je aan de gemeenschap geeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *