Als individu bijdragen aan een beter milieu? Zo doe je het!

Het klimaatprobleem wordt de laatste jaren steeds duidelijker zichtbaar. Zo zien we wereldwijd steeds extremere temperaturen en weersomstandigheden. Aan deze bizarre weersomstandigheden is goed te zien dat er daadwerkelijk iets aan het veranderen is aan het klimaat. Deze verandering kan helaas niet door een aantal mensen of bedrijven bewerkstelligt worden. Alleen wanneer we collectief iets aan ons gedrag veranderen kan de planeet nog gered worden. Het kan soms lastig zijn om als individu het idee te hebben dat je bijdraagt aan de verbetering van het milieu, maar alle kleine beetjes helpen. Juist daarom geven we in deze blog enkele tips waarmee jij als individu kunt bijdragen aan een beter milieu!

Elektrische auto

Een elektrische auto zorgt er direct voor dat jouw ecologische voetafdruk drastisch verlaagd wordt. De uitstoot die normaliter uit jouw niet-elektrische auto komt is namelijk stukken schadelijker dan de uitstoot uit een elektrische auto. Nu zijn elektrische auto’s anno 2021 nog behoorlijk duur. Vind je de aanschafprijs te hoog? Kies dan voor het elektrische auto leasen. Voor een schappelijke prijs per maand kun je in dit geval al in een elektrische auto rijden. Dit is trouwens niet alleen een manier om als individu bij te dragen aan een beter milieu. Ook als het gaat om bedrijven kan de leaseauto een goede oplossing zijn. Een Peugeot e-expert leasen kan bijvoorbeeld een perfecte klimaatneutrale oplossing zijn voor een bouwbedrijf dat wilt vergroenen!

Zelf energie opwekken

Zelf energie opwekken wordt al jaren populairder. Dit komt omdat er relatief lage instapkosten zijn en je daarnaast ook direct profijt hebt van de opgewekte energie. Je kunt zelf energie opwekken door bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak van je woning te plaatsen. Voor enkele duizenden euro’s ben je wel klaar met de hele operatie. De zonnepanelen zorgen er vervolgens voor dat je in de eigen woning geen grijze energie meer hoeft te gebruiken. Doordat je het niet meer gebruikt hoef je hier uiteraard ook niet meer voor te betalen. Je maandlasten zullen dan ook omlaag schieten terwijl je initiële kosten relatief laag zijn geweest. Dit is dus een manier om bij te dragen aan een beter milieu waar je zelf ook daadwerkelijk financieel van vooruit gaat. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *