De beste tips voor het ontstoppen van de afvoer

In het huishouden zijn er weinig dingen vervelender dan een verstopte gootsteen. Een verstopte afvoer is vaak moeilijk bereikbaar voor reparatie of schoonmaak en blokkeert toegang tot het doen van de afwas of het nemen van een heerlijke, warme douche. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden om te komen tot een oplossing. Wanneer de afvoer is verstopt, gebruik dan de onderstaande tips om dit probleem zo snel en gemakkelijk als mogelijk te verhelpen.

Kokend water

Wanneer een afvoer verstopt is, dan is het handig om te kijken of je dit kan verhelpen met de gemakkelijkste oplossing: kokend water. Kook zoveel water als mogelijk en giet het langzaam door de afvoer. Maak gebruik van verschillende gietbeurten en geef het enkele seconden te tijd om in te werken. Mocht het probleem hierna zijn opgelost, probeer dan voortaan rekening te houden om zo min mogelijk voedselwaren of haren door de gootsteen te laten verlopen.

Maak gebruik van bijtende soda

Bijtende soda, ook wel bekend als natriumhydroxide, kan je kopen in de lokale bouwmarkt en is een goedje dat uitstekend geschikt is om de afvoer te ontstoppen. Wanneer je bijtende soda gebruikt, zorg er dan voor dat je een paar rubberen handschoenen en oogbescherming inzet, omdat het je lelijke brandwonden kan geven. Giet ongeveer 3 liter water in een emmer en voeg dan drie kopjes bijtende soda toe. Maak gebruik van een houten lepel om het middel goed te roeren totdat het begint warm te worden en gaat bruisen. Vervolgens giet je het langzaam en volledig in de verstopte afvoer en laat je het 20 á 30 minuten staan. Hierna spoel je de afvoer door met kokend water en herhaal je dit indien nodig.

Mochten deze hulpmiddelen geen oplossing bieden en heb je professionele hulp nodig om de pijpleiding schoon te maken of te vervangen, schakel dan de hulp in van een ontstoppingsbedrijf die jou van de moeite kan ontnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *