De lekkerste filmavond snacks

Het is weekend en met vrienden heb je een filmavond ingepland. Hiervoor wil je natuurlijk de lekkerste en gezondste snacks in huis hebben. Tegenwoordig is er een enorm aanbod met verschillende soorten snacks tijdens het kijken van een film. In dit artikel delen we onze favoriete snacks die heerlijk en gezond zijn!

Groentechips

Je kunt groentechips kopen in de meeste supermarkten, maar je kunt het ook zelf maken. Groentechips is een stuk gezonder dan je lievelings lays smaak, maar net zo lekker. Bespreek met je vrienden naar welke groente hun voorkeur uitgaat en kies voor bijvoorbeeld een combinatie van bloemkool- en zoete aardappelchips. Je hebt hierbij olie, bijvoorbeeld kokosolie, paprikapoeder, sesamzaadjes en een scheutje sojasaus nodig. Je bakt de groentechips in de oven en geniet van een lekkere, gezonde kom chips!

Friet met courgette pizza’s

Friet met pizza klinkt heel ongezond samen, maar dat kan ook anders. Geniet van een portie laag in calorieën friet met 30% minder koolhydraten gecombineerd met courgette pizza’s. Voor de frietjes heb je slechts een beetje zout en olie nodig. Voor de courgette pizza’s heb je voor iedereen één courgette nodig die je vult met tomatensaus, olijven en kaas. Ook de pizza’s doe je in de oven en zo geniet je van een vette hap die niet zo vet is!

Sushi

Veel mensen vinden sushi heerlijk. Helaas is sushi niet zo gezond als je denkt. Het zit vol koolhydraten en de sauzen zijn erg vet. Op deze filmavond kun je sushi bestellen dus beter overslaan. Je kunt samen sushi maken! In veel supermarkten kun je tegenwoordig sushi kits kopen of losse sushi ingrediënten. Ook in een toko is er een ruim assortiment voor alles wat je nodig hebt. Bij het maken van je eigen sushi bepaal je zelf de vulling en kun je zelf sauzen maken. Ook kun je sojasaus met minder zout kopen om het nog iets gezonder te maken.