De werking van Bach bloesemtherapie

In 1930 ontdekte een Britse arts Bach bloesemtherapie, een alternatieve vorm van geneeskunde waarbij er gebruik wordt gemaakt van de energie van bloemen. De energie van planten, struiken en bomen wordt gebruikt aan de hand van bloemenextracten en hebben het vermogen om negatieve gemoedstoestanden, waaronder stress, depressie en angst, weer in balans te brengen.

Het gebruik van bloemen

In Bach remedies worden er gebruik gemaakt van maar liefst 38 verschillende bloemen. Normaal gesproken worden er maximaal 7 verschillende bloemen geselecteerd en samengevoegd in een Bach bloesemextract. Van deze combinatie worden er doorgaans minimaal 6 x 4 druppels per dag ingenomen. Deze druppels kunnen direct op de tong worden ingenomen of verdund worden in een andere vloeistof zoals water, frisdrank of thee.

De effecten van Bach remedies

Mensen die gebruik maken van bloemenextracten ervaren een verbetering in de mentale en emotionele welzijn. Naast het aanpakken van alledaagse problemen en het herstellen van harmonie op mentaal en emotioneel vlak, kunnen Bach bloesem remedies helpen bij mentale gezondheidsproblemen zoals verslavingsgevoeligheid, woedeaanvallen, angstige gevoelens, depressieve gedachtepatronen, fobieën, verdriet, ongeduldigheid, tekortkoming aan zelfvertrouwen en eigenwaarde en eenzaamheid. Hoewel er vermeld moet worden dat de conventionele wetenschap geen concrete bewijzen heeft gevonden, beschrijven talloze anekdotes van gebruikers over de hele wereld dat ze enorm veel baat hebben bij het volgen van een Bach bloesemtherapie.

De combinatie van de bloemen

Een van de belangrijkste aspecten bij de uitvoering van de Bach bloesemtherapie, is het kiezen van de juiste bloemencombinatie. Het is daarom aanbevolen om aan de slag te gaan met een Bach bloesemtherapeut die voldoende kennis heeft opgebouwd van de verschillende Bachbloesems. Het is daarnaast belangrijk om een objectieve kijk te hebben op jouw eigen gemoedstoestand. Hoewel dit vaak niet zo gemakkelijk is, kan het helpen om de bloemenextracten te gebruiken terwijl je aan het mediteren bent. Dit versterkt namelijk het krijgen van een kalmerend gevoel, wat ervoor kan zorgen dat je een beter beeld hebt op je emoties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *