Een milieuvriendelijker bedrijf: drie tips

Je bedrijf loopt goed en jullie denken af en toe aan het milieu. Vaak gaat de manier van werken voorrang daarop. Helaas. Het milieu is voor sommige bedrijven een ondergeschoven kindje en voor andere bedrijven is het hun manier van zaken doen. Door de opwarming van de aarde is het niet zo gek dat veel bedrijven het goede voorbeeld willen geven aan hun medewerkers en klanten.

Slimme perscontainers

Allerlei slimme methodes verschijnen op de markt. Voor bedrijven zijn er ook genoeg slimme oplossingen te vinden voor grote bedrijvigheid. Een voorbeeld is de slimme perscontainer. Het doel is om afval zo efficiënt mogelijk in te zamelen om het later weer te kunnen recyclen en bij te dragen en CO2 reductie. Dankzij de gepatenteerde techniek kan het afval tot een minimaal volume gecomprimeerd worden. Op deze manier kan ook jouw bedrijf bijdragen aan een duurzame en circulaire economie en gemeenten te helpen bij het behalen van de afvaldoelstellingen.

Slimme zonnepanelen

Naast de slimme persontainers bestaan er ook slimme zonnepanelen. Tenminste, de zonnepanelen zijn niet slim maar er zit een meter bij die wél slim is. De slimme meter is in het leven geroepen ter vervanging van de digitale elektriciteitsmeter. Het is een digitale meter die het voor uw energieleverancier en netbeheerder mogelijk maakt om uw meterstanden op afstand uit te lezen voor zowel stroom- als gasverbruik. Daarnaast worden uw meterstanden automatisch door de slimme meter doorgegeven; dit hoeft u zelf niet meer te doen. Ook maakt de slimme meter het in combinatie met bepaalde software mogelijk om zelf uw verbruik in de gaten te houden.

Zaadjes planten

Veel rotzooi wordt op de grond gegooid. Sommige bedrijven produceren producten die goed zijn voor het milieu. Een voorbeeld zijn kaartjes met zaadjes erin. De kaart is biologisch afbreekbaar en zo komt het zaadje in de grond. Dit groeit uit tot een mooie plant en draagt bij aan het milieu.