Eiland vol vulkanen

Lanzarote

Een van de Canarische eilanden is Lanzarote, net als de andere eilanden is dit eiland ook erg populair onder Nederlanders. Het landschap is prachtig en uniek, verspreid over het eiland liggen maar liefst 300 vulkanen. Wanneer je de lavavelden ziet denk je echt dat je een andere wereld bent beland, natuurlijk zijn er voldoende stranden en andere bezienswaardigheden om er een perfecte vakantie te kunnen vieren. Ga gezellig mee met een van de vele excursies die je kunt doen, deze zijn vooraf te boeken.

Lanzarote

Grootste natuurramp

Op 1 september 1730 begon de grootste natuurramp ooit die het eiland heeft gekend, de vulkaanuitbarsting duurde maar liefst 6 jaar. Nadat alle lava was opgedroogd was er 200 vierkante kilometer van het eiland compleet verwoest, wat toen het rampgebied was is tegenwoordig een schitterend natuurpark. De vulkanische grond is nog steeds erg actief, slechts een paar centimeter diep is de grond al 100 graden heet. Langs leuke kronkelige weggetjes zie je de metersdikke opgedroogde lava stromen.

De hoofdstad van Lanzarote

Arrecife is de hoofdstad van het eiland, de haven van de stad is de verbinding met andere eilanden en het vaste land. In de hoofdstad heb je leuke restaurantjes, een paar winkelstraten en twee kastelen, het is erg leuk om er een fiets te huren en het eiland te verkennen. Op het eiland heb je ook diverse zandstranden waar je met kinderen naartoe kunt gaan, deze lopen langzaam en geleidelijk af. Ook zijn er voldoende rots stranden, prachtig om te zien maar minder comfortabel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *