Feiten en fabels over hoogbegaafdheid

Er zijn verschillende misvattingen over hoogbegaafdheid. De meeste mensen weten niet dat ze begaafd zijn. Op deze manier mis je misschien de kans om jezelf te herkennen. Dit is gifted people: coach in hoogbegaafdheid. De coach helpt hen zich te identificeren. Ook kunnen ze je helpen om met deze hoogbegaafdheid om te gaan. Om je te helpen meer te begrijpen over wat hoogbegaafdheid is, moet je bovendien de feiten en mythen over hoogbegaafdheid achterhalen. Hier hebben we verschillende feiten en ook mythes met betrekking tot hoogbegaafde mensen op een rijtje gezet.

Feiten over hoogbegaafde mensen

Hoogbegaafdheid is meer dan een hoog IQ hebben. Hoogbegaafde mensen zullen anders kijken en denken dan andere mensen. Hier zijn enkele feiten over hoogbegaafdheid. Ten eerste hebben hoogbegaafde mensen een hoger IQ dan normale mensen. Meestal ligt hun IQ-testscore boven de 130. Vervolgens is hoogbegaafdheid vrij moeilijk te herkennen. De meeste hoogbegaafdheid is erfelijk. Het betekent dat als je hoogbegaafd bent, je ook een hoogbegaafd kind kunt hebben. Bovendien hebben hoogbegaafden doorgaans een kritische houding, hoge motivatie, creativiteit, intelligentieprestaties en sensitiviteit. Hoogbegaafde mensen zijn ongetwijfeld creatief en goed in muziek of kunst. De meeste hoogbegaafden zijn ook kritisch ingesteld. Dat zijn de kenmerken hoogbegaafdheid.

De mythe over hoogbegaafde kinderen

Hier zijn enkele mythes over hoogbegaafdheid bij kinderen. Ten eerste hebben hoogbegaafde kinderen geen hulp nodig. Het is volkomen verkeerd aangezien een hoogbegaafd kind steun en begeleiding nodig heeft. Zonder enige steun kan een hoogbegaafd kind slechte schoolprestaties behalen. Bovendien denken de meeste mensen dat hoogbegaafde kinderen altijd uitstekende cijfers halen. Ook deze stelling is fout. Sommige hoogbegaafde leerlingen raken soms snel verveeld. Op deze manier stoppen ze met het proberen om wat prestaties op school te krijgen. Vervolgens zijn hoogbegaafde kinderen uitstekend op alle gebieden. Dit is ook niet waar. Een andere mythe is dat alle hoogbegaafde kinderen hetzelfde zijn. Hoogbegaafde kinderen zijn divers en gevarieerd als normale mensen. Ze hebben verschillende interesses, vaardigheden en culturele achtergronden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *