Gebruik deze tips voor het renoveren van de trap

Als jij je doe-het-zelf-vaardigheden op de proef wilt stellen en geen fortuin wilt uitgeven, dan ga je zelf aan de slag met het renoveren van de trap! Aangezien een trap een centraal onderdeel is van je huis, wil je er natuurlijk voor zorgen dat het trappenhuis een goede indruk achterlaat. Is jouw trap toe aan wat verfrissing, maak dan gebruik van de volgende tips voor de traprenovatie.

Werk aan een plan

Voordat je begint aan de traprenovatie, is het belangrijk om te beslissen wat je precies wilt veranderen. Welke traponderdelen zijn van belang om te renoveren? Wil je alleen de leuningen veranderen, het tapijt vervangen of een nieuwe afwerking geven aan de traptreden? Zorg ervoor dat je een plan opstelt en een begroting opstelt om alle benodigdheden zonder problemen in huis te halen.

Meten is weten

Bij het renoveren van de trap is het belangrijk dat je een meetlint bij de hand hebt. Mocht je van plan zijn om een nieuwe trapleuning te installeren, dan kun je de lengte van de leuning en de basisrail controleren aan de hand van de afstand tussen de nieuwe palen aan de boven- en onderkant van de trap te meten. Wil je weten hoeveel spindels je precies nodig hebt, bedenk dan dat je er twee per stap nodig hebt en de afstand tussen de twee spindels niet meer dan 99 mm is.

Kies voor nieuwe trapbekleding

Mocht je de trap willen voorzien van een nieuwe bekleding, dan kan een vinyl traprenovatie een uitstekende oplossing bieden om het trappenhuis zo goed als nieuw te laten lijken. Wanneer je met vinyl aan de slag gaat, dan heb je een uitgebreide keuze in kleuren en afwerkingsmogelijkheden. Vinyl traptreden hebben hierdoor het voordeel om een geheel nieuwe uitstraling te geven. Tevens gaan ze jarenlang mee en zijn ze ook nog eens onderhoudsarm. Dit betekent dat je de trap slechts schoon hoeft te maken met een licht vochtige doek. Dankzij een hoge antislipwaarde kan je er ook van uitgaan dat je met een veilig gevoel op en neer wandelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *