Hoe je het beste dakraam uitkiest voor je woning

Dakraam

Een dakraam is romantisch, gezellig en bovendien in sommige kamer vooral heel praktisch. Een dakraam kan namelijk goed helpen tegen vochtige kamers. Een ruimte waar vocht snel ophoopt moet extra geventileerd worden en vaak is dit het geval op een zolder. En laat dat nu net de perfecte plek voor een dakraam zijn.

Soorten dakramen

Dakraam

Er zijn meerdere soorten dakramen bij Bouw-handel.nl om uit te kiezen die alleen net iets anders in elkaar zitten. Het verschil zit hem met name in de manier waarop het raam geopend wordt. Een zolderraam bijvoorbeeld heeft echt een soort deur, zoals een normaal raam. Het opent vaak naar buiten en met een speciale standaard kun je het raam open zetten. Dit is met name praktisch wanneer je ook de mogelijkheid wil hebben via het raam het dak te betreden. Dat is handig als je bijvoorbeeld moet schoonmaken.

Het tuimelvenster

Dakraam

Een tuimelvenster heeft een as en tuimelt over die as heen. Je kunt het raam dus openzetten als het regent zonder dat de kamer helemaal nat wordt. Bovendien is een tuimelraam stevig en kan het ook wel tegen een windstoot. Het is het meest verkochte soort dakraam omdat het ook relatief betaalbaar en duurzaam is. Een tuimelvenster heeft soms een verhoogde as waardoor het weer een net iets andere uitstraling heeft. Wat het beste bij jouw ruimte past is ook een kwestie van smaak. Bekijk dus alle opties en kijk waar je blij van wordt.