Horlogetrends van 2020

Voor veel mensen is een horloge een onmisbaar item op het gebied van accessoires. Je kan er verschillende looks mee creëren en kunnen je outfit nét even dat beetje extra geven. Net zoals kleding, schoenen en tassen, maken ook horloges een aantal trends mee. De meest belangrijke van dit jaar zetten we graag voor je op een rij!

Minimalisme

Deze trend bestond al enkele jaren en gaat ook dit jaar weer door. Minimalistische horloges zijn wat minder opvallende horloges met een simpel design. Hierbij geldt: less is more. Veel merken bieden merkhorloges in simpele modellen zonder al te veel poespas. Dit straalt elegantie en klasse uit, zonder dat het overdreven is. Naast dat het uurwerk minimalistisch is, is het design van de bandjes ook minimalistisch. Vaak hoort bij dit soort horloges een effen leren bandje of een gouden of zilveren bandje, zonder stenen of andere bewerkingen.

Kleuren

De standaard kleuren zoals zilver en goud gaan we veel terugzien. Niet alleen in de bandjes, maar ook in het uurwerk van horloges. Hiernaast zijn de kleuren zwart en bruin ook nog steeds in de mode. Een kleur die we nog niet veel hebben gezien, maar wel veel terug gaan komen dit jaar, is de kleur blauw. Steeds meer horlogemerken kiezen voor een donkerblauw uurwerk gecombineerd met aardekleuren.

Oversized

In 2020 zien we op modegebied veel oversized kledingitems. De horloges gaan hier aan mee doen, aangezien we steeds grotere modellen gaan zien. Hiermee bedoelen we niet opzichtige en robuuste modellen horloges, maar eerder soepele polsbandjes en iets grotere klokken. Dit lijkt misschien in strijd te gaan met minimalistische horloges, maar deze trends kunnen juist heel goed samengaan. Zo kun je een simpel uurwerk kiezen bij een model wat redelijk ruim valt. Deze oversized horloges kunnen ook heel goed gecombineerd worden met baggy kleding.