Internationale beroepen

Ben je net afgestudeerd en houd je van reizen? Werk je al een tijd op een kantoor maar wil je wel graag eens iets van de wereld zien? Dan kom je met een degelijke negen-tot-vijf-baan niet heel ver. Daarentegen bestaan er wel genoeg beroepen waarmee je zowel thuis kunt zijn als over de wereld reizen. Ben je benieuwd naar een kleine greep van de beroepen waarmee je dat kunt doen? Je vindt ze hieronder!

Sales manager

Als sales manager voor een groot of klein bedrijf dat internationaal zaken doet, moet je hoogstwaarschijnlijk wel eens de grens over. Je moet namelijk nieuwe relaties opbouwen met klanten of de huidige relaties verbeteren, met als uiteindelijke doel de omzet te vergroten. Meestal moet je dan wel een paar keer per maand naar het buitenland. Je kunt aan deze tripjes natuurlijk een paar dagen extra vastplakken en/of je gezin meenemen.

Fotograaf

Als zelfstandig fotograaf kun je zelf de keuzes maken hoe, waar en wanneer je werkt. De meeste fotografen worden ingehuurd voor rapportages of advertenties in het buitenland, maar ook kun je worden gevraagd om bruiloften vast te leggen. Zo ga je een aantal dagen mee op reis naar een mooie bestemming en mag je daar iemands trouwerij vastleggen.

Offshore medewerker

Als offshore medewerker ben je verantwoordelijk voor de werkzaamheden op een boorplatform, waar olie en gas gewonnen wordt. Je zit dus midden op zee waar je meestal een aantal weken verblijft. Als je in de olie-industrie werkt, is de kans groot dat je om de zoveel tijd wordt overgeplaatst naar een ander land. Als je dus van reizen houdt, is dit de ultieme manier om iets van de wereld te kunnen zien. Daarentegen staat natuurlijk wel dat je steeds moet wennen aan leven in een ander land. Ook moet je als boorplatformmedewerker aan bepaalde eisen voldoen en dien je bepaalde kennis te hebben. Die kun je verkrijgen door middel van een nogepa cursus te volgen. Informatie over deze verplichte cursus vind je op https://fmtcsafety.com/nl/.

Vertaler

Houd je van culturen, talen en reizen? Dan is het beroep vertaler misschien wel wat voor jou. Je kunt hiermee namelijk ook de hele wereld over reizen, aangezien je nodig bent bij internationale vergaderingen, conferenties en op de werkvloer bij multinationals. Je spreekt twee of meer talen vloeiend en je kunt goed de context overbrengen in de twee talen. Er rust dus best een verantwoordelijkheid op jouw schouders, maar je bent wel bezig met iets wat je leuk vindt: talen, culturen en reizen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *