Je vloer matchen bij je huis!

Er zijn enorm veel interieur stijlen tegenwoordig, bijna te veel om van te kiezen! Maar welke vloer past het beste bij de sfeer die jij wil bereiken? Hout, tapijt, kunstvloer? In deze blog worden verschillende opties uitgelegd.

Industriële stijl:

Deze stijl is de laatste tijd steeds populairder geworden. De stijl is erg nieuw en modern. De meest gekozen vloer voor deze stijl is meestal een betonvloer of een gietvloer, zoals je vaak in oude pakhuizen ziet. De betonvloer is een echte massieve vloer, die vrijwel geen schade aanricht. Maar de vloer is wel kwetsbaar voor warmte, hierdoor kan het beton namelijk gaan scheuren. Aangezien beton weinig warmte absorbeert moet je ook rekening houden met extra verwarmingskosten. Wel geeft de betonnen vloer je het ultieme industriële gevoel en de ruwe afwerking geeft je kamer extra karakter.

Gietvloer lijkt qua look veel op beton en is een zeer praktische naadloze gevelvloer. Het geeft een stijlvolle look aan je kamer. Gietvloeren zijn meestal gemaakt van een bepaald soort kunststof.

Landelijke stijl:

Koeien, weilanden en paarden! Dit kenmerkt de landelijke stijl. Deze stijl is gericht op het buitenleven. Voor inspiratie kan je inspiratie opdoen van oude boerderijen op het platteland. Houten vloeren spelen hier een grote rol. De houtenvloer heeft een tijdloze klassieke stijl en valt prachtig. Het heeft niet veel aandacht nodig en zal door de jaren heen relatief weinig schade oplopen.

Boheemse stijl:

Boheemse stijl is nu erg populair. Vooral op social media is het niet weg te slaan! Deze stijl draait het meest om warme neutrale kleuren, aardetinten dus. De interieur stijl is simpel en veel mensen kiezen dan ook voor een vloer met extra karakter. Een visgraatvloer is hier geknipt voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *