Kunststof kozijnen bij een karakteristieke woning?

Kunststof kozijnen bij een oude en karakteristieke woning? Veel mensen moeten er niet aan denken. Toch zijn er genoeg mooie opties om te genieten van de voordelen van een kunststof kozijn, zonder dat ze af doen aan de uitstraling van het huis.

Kunststof kozijnen met Houtnerf
Tegenwoordig zijn kunststof kozijnen al lang niet meer alleen in de witte standaard optie verkrijgbaar. Ook voor karakteristieke woningen zijn er genoeg mooie opties te vinden. Zo zijn er kunststof kozijnen met een houtlook. De kozijnen zijn voorzien van een houtnerf structuur waardoor ze eruitzien als een houten kozijn. Op deze manier heb je een mooi kozijn en profiteer je ook nog eens van de voordelen van een kunststof kozijn.

Wat zijn de voordelen?
Waarom zou je voor kunststof kozijnen met een houtlook kiezen in plaats van echte houten kozijnen? Het hebben van kunststof kozijnen heeft veel voordelen. Ze zijn namelijk:

– Duurzamer
– Onderhoudsvriendelijker
– Veiliger
– Goedkoper

Kunststoffen kozijnen gaan langer mee dan houten kozijnen. Ze gaan niet rotten bij achterstallig onderhoud en hebben een betere isolatie capaciteit. Eens in de zoveel tijd een likje verf (zoals bij houten kozijnen) is niet nodig. Haal een doekje over het kozijn en hij is weer zo goed als nieuw.

De kunststof kozijnen zijn veiliger omdat ze bescherming bieden tegen inbrekers. Het kozijn is namelijk moeilijk te forceren. Ook is kunststof veiliger bij brand omdat de vensters brandvertragend werken.

Er zijn inmiddels veel bedrijven die kunststof kozijnen met een houtlook aanbieden. Een van deze bedrijven is HEPRO, zij hebben een groot aanbod in kwalitatieve kunststof kozijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *