Red cedar hout

Red cedar is een majestueuze, intens rode boom die voornamelijk groeit in de westelijke regio’s van Noord-Amerika. Bijgenaamd de levensboom, wordt het al lang gebruikt om kleding of kano’s te maken. Tegenwoordig wordt het over de hele wereld gebruikt in de woningbouw. Gewaardeerd om zijn blijvende schoonheid, zijn eigenschappen en zijn veelzijdige toepassingen, blijft het hout ons interieur en exterieur veroveren.

Een hout met veel voordelen

De redenen voor het succes kunnen worden verklaard door de vele voordelen: ten eerste is het verkrijgbaar in vele kleuren. De tinten variëren van bleek amber tot roodachtig kaneel tot siennabruin. Zoveel tinten waarmee je de kleur kunt kiezen die bij jij decoratieve stijl past. Ten tweede is het snelgroeiend, hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar hout. Nogmaals, het is een uitstekende thermische en akoestische isolator en het is bestand tegen temperatuurverschillen en slecht weer zoals regen en warm weer. Een kwaliteit die vervormingen na verloop van tijd voorkomt. Het is een houtsoort die gemakkelijk te vervoeren en te hanteren is. Gemakkelijk te knippen, plakken en aan te passen, transformeert gemakkelijk en vereist zeer weinig energie. Dat maakt het een energiezuinig hout. Bovendien bevat het antimicrobiële schimmelwerende eigenschappen. Hierdoor behoudt het zijn kleuren voor de lange termijn.

Een multifunctionele benzine

In de praktijk kan red cedar worden gebruikt voor de constructie van gevelbeplating, terrassen, daken, hekken, meubels, deurbekleding, ramen en luiken en nog veel meer… En als we dat om esthetische redenen willen, het is ook omdat het alle afwerkingen accepteert, van olie tot gips tot schilderen! Qua stijl werkt het met veel soorten interieur en exterieur. Je kunt het net zo goed voorstellen aan de wandbekleding en bekleding van een gezellig bergchalet als op het terras van een kubuswoning met eigentijdse uitstraling.

Gebruik red cedar vanwege de duurzaamheid en het onderhoudsgemak!