Tips om je afval te scheiden

Tegenwoordig is iedereen veel bewuster bezig met het milieu. We willen graag bijdragen aan het verbeteren van onze samenleving en doen dit op verschillende manieren. Één van deze manieren is het scheiden van ons afval, zodat dit gerecycled kan worden. Maar hoe kun je afval het beste scheiden? Wij geven je graag wat tips!

Duo afvalbak

Afval scheiden hoeft zeker niet moeilijk te zijn. Het is juist veel makkelijker dan je denkt! De eerste stap die je kunt nemen is het aanschaffen van een afvalbakkie. Het is dan de bedoeling dat je elk type afval weggooit in de daarvoor bestemde afvalbak. Dit betekent dat je plastic en andere verpakkingswaren in een bak stopt en afval zoals groente, fruit en andere etensresten in een andere bak. Zo kan het afval makkelijker gerecycled worden. We kunnen ons voorstellen dat je geen ruimte in huis hebt voor meerdere afvalbakken, daarom kun je ook overwegen om een duo afvalbak aan te schaffen. Zo kun je afval opbergen in meerdere compartimenten in de prullenbak.

Maak minder afval

Een handige manier om minder afval te produceren, is door simpelweg minder producten te kopen die veel afval veroorzaken. Gebruik bijvoorbeeld een lunchbox voor je brood in plaats van een plastic zakje of folie. Of gebruik herbruikbare flessen en stop altijd een tas in je jaszak als je boodschappen gaat doen, zodat je geen plastic tasje hoeft te kopen.

Let op in de supermarkt

Zo goed als alle producten in de supermarkt zit verpakt in bepaald verpakkingsmateriaal, zoals plastic, papier of karton. Probeer er daarom op te letten dat je zo min mogelijk afval koopt dat verpakt zit in plastic en kies vaker voor navulverpakkingen of papieren en kartonnen verpakkingen. Dit is veel beter voor het milieu! Schaf daarnaast meer grootverpakkingen aan, zodat je niet steeds losse en kleine verpakkingen moet kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *