Tips voor het kopen van een kindermatras

Ook voor je kind koop je natuurlijk niet het eerste de beste matras. Je wilt graag dat hij of zij goed slaapt. Ga je voor een matras 70×190 of toch liever een kleiner model? En hoe zacht moet het matras zijn? In dit artikel geven we je een aantal tips.

Grootte

matras 70x190

Het matras moet in het bedframe passen, dus je let eigenlijk al op de grootte bij het kiezen van het frame. Het matras (en het frame) moeten niet zo groot zijn dat je kind erin verzuipt. Aan de andere kant wil je wel dat je kind een aantal jaar in dit bed kan blijven slapen. Een matras 70×190 kan een goede keuze zijn, maar dit kan ook te groot of te smal zijn. Let goed op het formaat bij het maken van je keuze.

Soort matras

De meeste kindermatrassen worden gemaakt van polyether. Dit is voordelig in de aanschaf en het ondersteunt goed. Kinderen kunnen beter niet op een zacht bed slapen, waardoor polyether een uitstekende optie is. Ook is dit materiaal anti-allergisch.

matras 70x190

Dikte

Verder is ook de dikte van het kindermatras van belang. Als het matras te dik is, past het misschien niet goed in het frame. Slaapt je kind in een hoogslaper of stapelbed? Dan is het belangrijk dat het matras niet zo dik is dat het de uitvalbeveiliging (deels) teniet doet. Ook moet het matras niet te dun zijn, want je wilt natuurlijk wel dat je kind comfortabel slaapt.