Tips voor het uitkiezen van een mooi rouwboeket

Het verliezen van een dierbare is nooit makkelijk. Je bent al verdrietig genoeg en hier komt nog eens bij dat de uitvaart ook nog geregeld moet worden. In dit geval is het fijn als je familieleden en andere nabestaanden hebt waar je dit samen mee kan organiseren en tegelijkertijd steun bij elkaar zoekt. Één van de dingen die geregeld moeten worden, is het uitzoeken van een rouwboeket. Om dit iets makkelijker te maken hebben wij een aantal tips voor je op een rij gezet, waarmee jij een mooi rouwboeket uitzoekt.

Welk soort bloemen

Misschien had de overledene een lievelingsbloem of wist je wat deze persoon graag wilde hebben. Dit zal het samenstellen van het boeket al iets makkelijker maken. Als je geen idee hebt wat de persoon mooi vond, kun je op internet inspiratie opdoen en zelf een mooi boeket uitkiezen. Vervolgens kun de rouwbloemen bestellen op het internet of bij een bloemist.

Stemming

Een tweede punt dat ook erg belangrijk is, is de stemming van de uitvaart. Wil je graag lichte en vrolijke kleuren, of ga je voor chique en wat donkere kleuren? Dit kun je ook weer terug laten komen in het boeket. De bloemen zullen dan bijdragen aan de stemming tijdens de ceremonie.

Vorm

Als laatste krijgt het rouwboeket ook een bepaalde vorm. Je kunt er voor kiezen om de vorm van een gewoon boeket te laten maken, maar zo kun je ook een rouwkrans laten maken. Dit ligt er een beetje aan waar het rouwboeket moet komen te liggen. Net als een trouwboeket kan een rouwboeket ook prachtig worden ingebonden. Hier kun je eventueel nog een mooi lint aan hangen met een persoonlijke tekst. Het boeket of de krans leg je vervolgens op of naast de kist. Ook kan het mooi zijn om bloemen in een vaas te presenteren. Hiervoor worden ook speciale boeketten samengesteld.