Veiligheidsspullen die je tegenkomt op de bouwplaats

Voor mensen die in of op de bouw werken is dit artikel niet zo interessant, maar voor zij die er geen ervaring mee hebben juist wel. Het is voor een leek namelijk moeilijk voor te stellen dat er niet iedere dag iets misgaat op een bouwplaats. Los zand, zware machines en bouwmaterialen, steigers, halve gebouwen en ga zo maar door. Dit is dan ook de reden dat er vaak strenge veiligheidsregels gelden op de bouwplaats, waaronder de uitrusting van de bouwvakkers ook valt. We benoemen in dit artikel een paar essentiële veiligheidsspullen die je tegenkomt op de bouwplaats.

Veiligheidshelmen

Misschien wel het bekendste is de harde helm die je op de bouwplaats vaak verplicht moet dragen. Deze helm voorkomt dat je ernstig letsel overhoudt aan een onverhoopte situatie waarin er iets van bovenaf op je hoofd valt. Zonder helm kan een spijker die van drie hoog naar beneden valt al gevaarlijk zijn en een hamer zelfs dodelijk, maar met helm kom je hier gelukkig met de schrik vanaf.

Stevige schoenen

De kans dat er iets op je tenen valt is op een bouwplaats aanzienlijk. Daarom moet je er vaak verplicht veiligheidsschoenen dragen, die meestal voorzien zijn van een stalen neus. Deze beschermt jouw tenen en een groot deel van je voet tegen allerlei verschillende risico’s, zoals vallende voorwerpen en bouwmaterialen maar ook een misser met een stuk gereedschap zoals een schep!

Gehoorbescherming

Wanneer er met een heimachine of klopboormachine wordt gewerkt, om maar een paar voorbeelden te noemen, wordt daarbij nogal veel herrie gemaakt. Met gehoorbescherming, zoals de 3M Peltor Litecom plus, zorg je er dan voor dat je geen gehoorbeschadiging oploopt. Eén dagje zonder is vervelend, een jaar zonder betekent al gauw permanente ruis of gehoorbeschadiging. Erg onwenselijk natuurlijk, dus moet je altijd gehoorbescherming dragen wanneer dat nodig is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *