Vloeren egaliseren is niet alleen in oude huizen nodig

Wanneer je een nieuw huis koopt denk je misschien dat vloeren egaliseren niet nodig is als je een nieuwe vloer wilt laten leggen in de woonkamer of de keuken. Maar niets is minder waar. Ook bij nieuwbouw wordt bij het bouwen niet gelet op het volledig egaal leggen van vloeren als deze worden gestort. Hier zijn uiteraard wel normen voor, maar je mag er zeker niet van uit gaan dat de vloer glad is en dat je er dus zonder voorbereiding bijvoorbeeld een houten vloer of een plavuizen vloer in kunt leggen. Ook als je zelf geen oneffenheden ziet is de kans groot dat egalisatie nodig is. 

De vloer in mijn nieuwe huis laten egaliseren

Als je nieuwbouwhuis wordt opgeleverd kun je de vloeren direct laten egaliseren. Vaak moet er nog meer geklust worden voordat je kunt verhuizen. Het grote voordeel van egaliseren van vloeren als je nog niet in het huis woont is dat de vloer rustig kan drogen zonder dat je er hinder van hebt. Na het aanbrengen van egalisatie moet een vloer minimaal 24 uur maar liever 48 uur of langer drogen zonder belast te worden. Doe je dit niet dan kunnen er beschadigingen in de vloer ontstaan en is in feite al het werk voor niets geweest. Na de droogtijd kun je de vloer van je keuze laten leggen.

Zorg voor een goede planning als je gaat klussen

Vloeren egaliseren is een klus die tijd kost. Niet zo zeer het aanbrengen van de egalisatie, maar wel het verplichte drogen. Daarom is het belangrijk om dit goed te plannen. Wil je je vloer laten leggen, zorg dat het egaliseren op tijd wordt ingepland zodat de afspraak met de leverancier van de vloer hier goed op aansluit. Ga je je vloer zelf leggen, plan dit dan pas in als je zeker weet dat je geëgaliseerde vloer goed is gedroogd en klaar voor het plaatsen van de vloer. 

MT: Ook bij nieuwbouwwoningen is vloeren egaliseren nodig

MD: Ook als je vloeren laat leggen in een nieuwbouwwoning is het belangrijk om de ondervloeren vooraf te laten egaliseren. Laat je hier goed over informeren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *