Vrijetijdsbestedingen in Rotterdam

Rotterdam, een bruisende stad waar altijd wel iets te doen is. Nu de zomer eraan komt ben je misschien wel op zoek naar wat inspiratie voor dingen die je kunt gaan ondernemen in deze stad. Hoewel er dit jaar geen festivals en evenementen plaats gaan vinden, kun je met een beetje creativiteit alsnog veel activiteiten ondernemen.

Toeristentour

Rotterdam staat natuurlijk bekend als stad dat zo goed als plat gebombardeerd is tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarom zijn veel gebouwen verwoest en moest de stad weer opnieuw opgebouwd worden. Inmiddels is Rotterdam volgebouwd met wolkenkrabbers en zijn pleintjes en parkjes ontstaan. Tóch is niet alles verwoest. Zo is het stadhuis en een gedeelte van de Laurenskerk blijven staan. Ga daarom wat cultuur snuiven in het centrum! Er zijn verschillende routes die je kunt lopen, waardoor je langs alle historische én moderne bezienswaardigheden loopt. De stad biedt een prachtig uitzicht met een kenmerkende architectuur. Ook staat Rotterdam vol met kunstwerken die je kunt bezoeken. Hier zijn speciale routes voor uitgestippeld die je kunt vinden op internet.

Ga de stad in met vrienden of collega’s

Je hoeft natuurlijk niet in je eentje door deze grote stad te slenteren. Ga daarom met vrienden of collega’s iets leuks doen. Met je vrienden kun je gezellig gaan picknicken in het park of een rondje skaten of hardlopen. Ook zijn er genoeg plekken waar je kunt genieten van het zonnetje aan het water, als je op zoek bent naar een ontspannende activiteit. Rotterdam is ook erg leuk om naartoe te gaan met collega’s. Organiseer bijvoorbeeld een bedrijfsuitje in Rotterdam. Pak de ferry of watertaxi en geniet van het uitzicht op de skyline. Als het kantoor al gevestigd is in Rotterdam, kun je ook gewoon met collega’s een rondje gaan lopen tussen de middag of na werktijd. De stad heeft altijd wel iets leuks te beleven.