Wat gaat de makelaar kosten?

Als jij overweegt je huis te verkopen, dan is een belangrijke vraag die jij je stelt: wat gaat de makelaar kosten? Natuurlijk levert de verkoop van je woning het nodige op, maar vaak heb je dit geld ook weer nodig voor het kopen van een nieuw huis. Je moet dus van tevoren weten wat de makelaar kosten gaat. Dit kun je achterhalen door offertes op te vragen bij makelaarskantoren. Als je dat doet, dan zul je zien dat er grote verschillen kunnen bestaan tussen de diverse kantoren. Door goed te vergelijken, voorkom jij dat je meer betaalt dan nodig is!

Hoe vergelijk je makelaar kosten?

Wil je weten wat voor kostenplaatje jij kunt verwachten, dan is het opvragen van offertes een goed idee. De meeste makelaardijen hebben namelijk hun tarieven niet gewoon op de website staan. Wil jij weten wat een bepaalde makelaar kosten gaat, dan is het opvragen van een offerte vaak dus noodzakelijk. Maar ook al heb je meerdere offertes, dan moet je nog wel weten hoe je deze nu met elkaar moet vergelijken. Simpelweg de totaalkosten naast elkaar leggen is onvoldoende. Het is namelijk zo dat niet ieder kantoor dezelfde diensten levert als jij hen vraagt jouw woning in de verkoop te doen. De makelaar kosten kunnen bij het ene makelaarskantoor veel lager zijn, omdat zij alleen de basisdiensten leveren voor dit bedrag. Wil jij dat zij jou ook helpen bij andere zaken, zoals het rondleiden van geïnteresseerde kopers, dan moet je daar later nog extra voor betalen. Daarom is het goed om altijd goed te bekijken welke diensten er precies geleverd worden voor het bedrag dat in de offerte vermeld staat. Anders kan het maar zo zijn dat de makelaar kosten die eerst zo laag leken, opeens vele malen hoger worden dan jij verwacht had!

Offertes aanvragen

Daarnaast is het ook goed om op te letten of er een vaste prijs gehanteerd wordt of dat de makelaar kosten afhankelijk zijn van de verkoopwaarde van jouw woning. Is dat laatste het geval, kijk dan altijd goed of de ingeschatte verkoopwaarde reëel is. Schatten ze de verkoopwaarde laag in, dan lijken de kosten in eerste instantie mee te vallen, maar kunnen deze uiteindelijk veel hoger zijn! Je weet nu een beetje waar je op moet letten als je offertes vergelijken gaat. Wil je hier nog meer over weten, dan moet je eens een kijkje nemen op Verkoopmakelaaroffertes.nl, zij geven veel informatie over wat een makelaar kosten mag en waar je precies op moet letten. Ook ben je bij hen aan het juiste adres voor het opvragen van makelaaroffertes. Dit gaat bij hen:

  • snel
  • gemakkelijk
  • geheel gratis en vrijblijvend

Wil je van meerdere kantoren weten wat hun kostenplaatje is, dan zou je meerdere offerteaanvragen moeten doen. Via Verkoopmakelaaroffertes.nl kun je in één keer offertes aanvragen van verschillende makelaardijen bij jou uit de buurt. Uiteraard is dit geheel gratis en vrijblijvend en het invullen van de gegevens die zij nodig hebben is erg gemakkelijk. Na het opsturen van je gegevens krijg je bovendien snel de diverse offertes toegestuurd, zodat jij kunt gaan vergelijken wat de makelaar kosten bij jou in de buurt zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *