Zorg voor de nodige bescherming met oorkappen

oorkappen

Het gebruik van oorkappen is geen overbodige luxe. Zeker niet als je werkt in een luidruchtige omgeving. Het is namelijk de beste manier om permanente gehoorschade te vermijden. Oorkappen zijn ook makkelijk in gebruik en gaan lang mee. Ze zijn daarom het ideale alternatief voor oordopjes.

Wanneer kan je gehoorbescherming gebruiken?

Gehoorbescherming komt goed van pas als je werkt in een luidruchtige omgeving, zoals bijvoorbeeld in de bouw. De werknemer is zelfs verplicht om het te gebruiken als hij of zij wordt blootgesteld aan geluiden die hoger zijn dan 85 dB. De kans op gehoorschade begint echter al bij een blootstelling aan 80 dB. Ze mogen dus zeker vroeger gebruikt worden. Gehoorkappen zijn daarnaast handig wanneer je naar muziek wilt luisteren, of om geluiden te dempen op een festival of concert.

oorkappen

Actieve gehoorkappen

Naast de gehoorkappen die geluid dempen, zijn er ook actieve gehoorkappen. Het grote verschil is dat er bij dit soort wel nog bepaalde geluiden doorkomen. Dat kan muziek zijn, maar ook bepaalde signalen of communicatie. Actieve gehoorkappen die essentiële geluiden doorlaten, zoals de stem van een collega kunnen op de werkvloer gebruikt worden. De modellen voor muziek zijn dan weer ideaal voor privégebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *