Zwemmen met een zwemluier

Ouders van pasgeboren kinderen willen graag zo snel mogelijk gaan zwemmen. Dit is dat de kinderen zo vroeg mogelijk gestimuleerd kunnen gaan worden om te gaan zwemmen. En zeker om de basis zo snel mogelijk door te krijgen, dit vormt een goede voorsprong voor later. Daarom is het verstandig om zwemluiers aan te schaffen. Deze zijn de ideale oplossing voor als je kind nog niet zindelijk is. Wat ze tot een jaar of 3 zeker nog niet zijn. Om toch een veilig gevoel in het water te creëren voor je kind en jezelf is dit een super oplossing.

Waar bestaat een zwemluier uit

Een goede zwemluier is uiteraard gemaakt van waterdicht materiaal. De binnenkant van de luier is van zacht polyester wat comfortabel is voor de zachte babyhuid van je kind. De waterdichte stof van de luier zorgt ervoor dat de luier geen water van buitenaf opneemt. De luiers zijn te verkrijgen in 1 maat. Wat betekend dat deze verstelbaar zijn. Vaak kan je tot wel 3 maten groter gaan, en gaat de luier hierdoor ook lang mee De luiers gaan vaak mee tot je kindje ongeveer een jaar of 2 is en al redelijk zindelijk is. Let wel goed op bij het aanschaffen van deze luiers dat de randen goed aansluiten rondom de buik en de benen, om doorlekker te voorkomen.

Hoe houd ik de zwemluier goed

De simpelere versies van deze luiers zijn wegwerpluiers. Wat betekend, dat als je kind zijn of haar behoefte heeft moeten doen, deze luiers hierna weggegooid moeten gaan worden. Dit is zonde, en het is zo veel eenvoudiger om een zwemluier aan te schaffen waar je langer mee kunt doen. Na het zwemmen kun je deze luiers uitschudden boven het toilet of vuilnisbak en kan deze bij de was die je op maximaal 60 graden wast. Hang de luier daarna op aan de waslijn of droog deze op een koud droog programma in je droger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *